Jedliście kiedyś cytrynową zupę rybną z białym winem i jesiotrem marynowanym? Albo trójkąciki z nadzieniem z karpia, sandacza z grzybami? Możecie spróbować tych i innych pyszności na październikowych nowościach kulinarnych podczas Dni Karpia w Dolinie Baryczy!
W czterech restauracjach Doliny Baryczy - Gospodzie 8 Ryb w Rudzie Sułowskiej, Karczmie Górecznik w Antoninie, Starym Młynie w Niesułowicach i Restauracji Lido w Antoninie, możecie skosztować rybnych rozmaitości. Tylko w październiki i tylko w tygodniu. Laureaci Mistrza Karpia zaserwują dania degustacyjne w wybranych przez siebie dniach tygodnia z ryb słodkowodnych pochodzących z malowniczej Doliny Baryczy.
To nowa formuła kulinarnej uczty z karpiem w roli głównej, wykreowana dla smakoszy ryb. Można spotkać się ze znajomymi lub przyjść rodzinnie i popróbować ryb przygotowanych w różnych niecodziennych smakach. Dlaczego październik? To oczywiste - ponieważ trwają Dni Karpia - najciekawsze święto w tym regionie! Rybacy zaczęli już odłowy i dostępność ryb jest większa. Krótki łańcuch dostaw z gospodarstwa do restauracji oraz umiejętności kucharzy, którzy wygrali mistrza karpia, gwarantują niezapomniane wrażenia kulinarne. Najlepiej zarezerwować stolik wcześniej, bo zapisy już trwają i pierwsze rezerwacje już wpływają do restauracji – mówi menager Karczmy Górecznik. Jako Patron Medialny Dni Karpia, gorąco polecamy. Sami kosztowaliśmy pysznych specjałów rybnych w Dolinie Baryczy i wiemy, że są pyszne!
Dni Karpia trwają jeszcze do listopada, więcej informacji na ten temat wraz z bogatym planem wydarzeń znajdziesz tutaj.